Nieuws

Er is nog zoveel kennis om te delen over hoe jonge kinderen zich ontwikkelen. Als je snapt hoe kinderen leren door te spelen dan kan je hen daarin een mooie verrijkende speelomgeving en ondersteuning bieden. Martzen sprak gisteravond over de 15 verschillende speelschema's waar kinderen zich mee bezighouden en zo ervaren hoe de wereld om hen heen in elkaar zit. Rotatie, oriëntatie, inhoud, traject, verbinden.....we bleven steken bij 10 speelschema's. Een mooie eye-opener is dat wanneer kinderen bezig zijn met hun serieuze taak (spelen) en er in de ogen van volwassenen ongewenste situaties ontstaan, dit geen bewuste stoute acties zijn maar ontstaan uit de enorme sterke drive om te ontdekken. Tip van Martzen: kijk goed in welk speelschema het kind zich bevind en bied een alternatief zodat het ontdekken en ervaren ( = het spelen) niet verstoord wordt.

Ook geïnteresseerd in dit thema of wil je er nog meer over weten? Neem contact op met Martzen Sensus babywerk

433052655 1073099067259533 4496775284192369600 n

GastOuderBureau SamSam bestaat dit jaar 20 jaar. In die 20 jaar is er veel veranderd in de kinderopvang en dus ook in de gastouderopvang. Binnen ons team gaat er ook wat veranderen: We nemen binnenkort afscheid van Maaike Mollema, die met vervroegd pensioen gaat na bijna 18 jaar trouwe dienst. Voor ons is dit ook een moment om zaken te heroverwegen en een nieuwe weg in te slaan.

Per april gaan we gedrieën verder.

Martzen Akkerman wordt de contactpersoon voor de wijken Peelo, Pittelo, Kloosterveen en de Smildedorpen.
Monique is de contactpersoon voor de rest van Assen en krijgt Beilen e.o. onder haar vleugels.
Ria blijft verantwoordelijk voor alle financiële en administratieve zaken waaronder contractbeheer.

Samenwerking met GOB inZicht

‘Samen staan we sterker’ en met die gedachte gaat SamSam per 1 april een samenwerking aan met Gastouderbureau inZicht.  Deze krachtenbundeling lag binnen handbereik: in ons eigen netwerk!

Als je de krachten bundelt dan ben je meer mans. We gaan elkaar versterken en dat doen we SamSam met inZicht!

De twee bedrijven lijken sterk op elkaar in hun werkwijze en visie op de gastouderopvang. Niet zo gek als je bedenkt dat Grietje ooit 4 jaar in dienst is geweest bij SamSam. Beide bureaus staan voor aandacht voor begeleiding van gastouders en oog voor de ouders die kiezen voor gastouderopvang voor hun kind.

Waarin gaan SamSam en inZicht elkaar versterken:

  • Een gezamenlijk aanbod voor bijscholing, themabijeenkomsten en activiteiten, gebruikmakend van elkaars kwaliteiten en talenten;
  • Een flexibele ureninzet van inZicht op incidentele en afgebakende werkzaamheden zoals de uitvoering van de jaarlijkse Risico-Inventarisaties bij de gastouders.

Het team van SamSam blijft onveranderd klaarstaan voor gastouders, ouders en de kinderen.

Vol vertrouwen zetten we nieuwe stappen in ons jubileumjaar!

Team inZicht stelt zich graag voor neem daarvoor een kijkje op de website van inZicht 

20240307 103055

8 februari. De eerste bijeenkomst van de training 'Een Gezonde Start' is een feit. Een fijne en enthousiaste groep gastouders die duidelijk zin in de training hebben! Bijzonder om te zien dat er direct een mooie open vertrouwensband ontstond. Lachen met elkaar maar ook ruimte voor het delen van persoonlijke en kwetsbare zaken.

426215278 1054163649153075 7693569806567585804 n

29 februari. De tweede bijeenkomst 'Een Gezonde Start'
Hoe geef je kinderen een gezonde start in de opvang? Dat de kijk van gastouders op situaties vaak gelijk liggen maar soms ook verschillen kwam gisteren duidelijk naar voren tijdens de opdrachten. En ook dat het belang van het individuele kind van grote waarde is maar daarnaast ook zeker het groepsbelang. Elke dag zit vol met keuzes beider belangen voor ogen houdend. Respect voor de gastouder!

428690716 1066143241288449 7662620941960535825 n

Gisteravond startte de ouderraadvergadering met twee nieuwe leden, Peter en Marijke. Helaas ziet het ernaar uit dat Mark afscheid gaat nemen en dus is aanvulling zeer gewenst!
Heb je de opvang van je kind(eren) geregeld via SamSam? Je bent van harte welkom om mee te denken en te praten over gastouderopvang in het algemeen en over SamSam in het bijzonder. Neem contact op met de ouderraad: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of neem contact op met één van de medewerkers van SamSam voor meer informatie.

Logo Ouderraad SamSam