Nieuws

Wat een interessante en leerzame avond hebben we woensdagavond 3 oktober beleefd! Thema 'Hechting' in één avond belichten is mission impossible. Maar Martzen Akkerman van Sensus Babywerk wist met haar presentatie iedereen te prikkelen; gastouders, ouders, pedagogisch medewerkers, een leerkracht en een oma in de zaal. Mensen die allemaal (professioneel) met kinderen omgaan en zich bewust zijn van het verschil dat zij kunnen maken als het gaat om hechting. Vanochtend al van een paar gastouders terug gekregen hoe waardevol deze themabijeenkomsten zijn. En dat is precies waarom SamSam hier aandacht aan schenkt en mensen samen brengt: Gevoed worden, geprikkeld raken, bewust worden van jouw rol in het leven van kinderen, en daarmee het verschil maken!
Bedankt Martzen, wij zijn nog lang niet uitgesproken!

Collage themabijeenkomst

Tijdens de Week van de Opvoeding besteden organisaties door het hele land extra aandacht aan het gewone dagelijkse opvoeden, het stellen van opvoedvragen en vragen rondom het ouderschap.
GastOuderBureau SamSam organiseert in samenwerking met Sensus Babywerk op woensdag 3 oktober in Assen een lezing over ‘hechting’.

De avond is bedoeld voor een ieder die geïnteresseerd is in de ontwikkeling van kinderen (ouders, gastouders, pedagogisch medewerkers, etc). Martzen Akkerman van Sensus Babywerk gaat in op het proces van hechten. Welke voorwaarden zijn er nodig om te kunnen hechten en hoe kan je als ouder en professional zorgen voor veilige hechting.

De lezing wordt gehouden in het Duurzaamheidscentrum Assen, Bosrand 2. Aanvang 19.30 uur.

Opgave is verplicht: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Deelname is gratis.

41087624 1860599660696228 2104222907738619904 ologo week van de opvoeding en SamSam 2

 

 

Op donderdag 20 september is het weer de Dag van de Gastouder! Op deze dag willen wij ALLE gastouders van GastOuderBureau SamSam even extra in het zonnetje zetten en heel erg bedanken voor alle zorg, aandacht, inzet, enthousiasme, meedenken, organiseren en flexibiliteit voor al die kinderen die elke dag weer een veilig en liefdevol plekje mogen vinden bij hen.

Dag van de gastouder 20 september 2018

Op 11 september is er weer gestart met een reeks herhalingslessen EHBO aan kinderen voor de gastouders. Evenals andere keren proberen we er ook nu weer samen met onze instructeur Sabine Niewold er een leuke, maar vooral leerzame les van te maken.

ehbo voor kinderen