Nieuws

Gisteravond startte de ouderraadvergadering met twee nieuwe leden, Peter en Marijke. Helaas ziet het ernaar uit dat Mark afscheid gaat nemen en dus is aanvulling zeer gewenst!
Heb je de opvang van je kind(eren) geregeld via SamSam? Je bent van harte welkom om mee te denken en te praten over gastouderopvang in het algemeen en over SamSam in het bijzonder. Neem contact op met de ouderraad: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of neem contact op met één van de medewerkers van SamSam voor meer informatie.

Logo Ouderraad SamSam

Wat een interessante lezing van Mark Mieras over de breinontwikkeling van kinderen. De sleutel naar een gezonde ontwikkeling zit in PLEZIER en EIGEN REGIE. Kinderen doen van nature wat goed voor hen is: SPELEN, BEWEGEN, ONTDEKKEN. Een taak van de volwassenen is om het kind hier ruimte voor te geven en vertrouwen te hebben in dat wat een kind op dat moment doet goed voor hem is. Het gaat bijna als vanzelf! Maar interactie met de omgeving is ook een voorwaarde. Biedt een rijke speelomgeving, volg het kind, sluit aan, stel nieuwsgierige vragen, vertrouw op eigen kunnen, laat ze zelf oefenen en met elkaaWat een interessante lezing van Mark Mieras over de breinontwikkeling van kinderen. De sleutel naar een gezonde ontwikkeling zit in PLEZIER en EIGEN REGIE. Kinderen doen van nature wat goed voor hen is: SPELEN, BEWEGEN, ONTDEKKEN. Een taak van de volwassenen is om het kind hier ruimte voor te geven en vertrouwen te hebben in dat wat een kind op dat moment doet goed voor hem is. Het gaat bijna als vanzelf! Maar interactie met de omgeving is ook een voorwaarde. Biedt een rijke speelomgeving, volg het kind, sluit aan, stel nieuwsgierige vragen, vertrouw op eigen kunnen, laat ze zelf oefenen en met elkaar. Als pedagogisch professional heb je een hoop te bieden als je snapt wat er gebeurt in het brein van een kind.

Dank #markmieras #gobinzicht voor deze topavond!r. Als pedagogisch professional heb je een hoop te bieden als je snapt wat er gebeurt in het brein van een kind. Dank #markmieras #gobinzicht voor deze topavond!

381224827 976974686871972 8331982288999227039 n

 

Vandaag is het de 'Dag van de Gastouder" en zijn Monique en Maaike de hele dag op pad om onze gastouders te verrassen met een leuke attentie. Vanavond gaan we met een groepje gastouders naar de lezing ‘Kinderen scheppen hun eigen brein’ van Mark Mieras, wetenschapsjournalist en gespecialiseerd in hersenontwikkeling.
Bedankt lieve gastouders voor je ruimte, geduld, liefde ❤️en stimulans voor je gastkindjes! team van SamSam
#dagvandegastouder #blijmetjou #waardering

Fijne dag van de gastouder

 Op 8 juli was er weer ons jaarlijkse SamSam-Zomerfeest voor onze gastouders, ouders en kinderen. De muziekclowns 'Sippie en Joeppie' waren er dit keer ook weer bij.

Het was een vrolijk en gezellig feestje  met allerlei activiteiten, zoals: leuke spellen, schat zoeken en schminken.

Voor de volwassenen was er ruimte om gezellig met de kinderen mee te doen, naar de kinderboerderij gaan of gewoon met elkaar kletsen. Dit alles onder het genot van een kop koffie/thee/limonade of een ijsje.

347609276 937822287453879 2606114739955569665 n