Nieuws

Twee vrolijke dames en één bos bloemen. WAAROM??? Omdat Erika al 12,5 jaar gastouder is en Roos al heeeeeeeeel lang bij Erika in de opvang komt. DAAROM!!!

Gefeliciteerd en nog vele jaren plezier met elkaar!

Erika 125 jaar gastouder

Vandaag was er weer gelegenheid voor gastouders om elkaar te ontmoeten tijdens de inloopochtend in Beilen en in Assen. collegiaal contact in een ongedwongen setting. In Beilen toonde Jaenet haar verbouwde locatie Gastouder Spring in 't veld. aan een paar collega's. In Assen bij het Duurzaamheidscentrum Assen was er genoeg reden voor wat lekkers bij de koffie: een jarige gastouder, een gastouder heeft gisteren haar diploma gehaald en start binnenkort met haar opvang, een gastouder is sinds twee en een halve maand gestart én een gastouder vertelde dat ze al meer dan 25 jaar gastouder is! Mooie mensen en fijne gesprekken!

inloop

Deze week was er weer volop avondactiviteit bij SamSam. Een herhalingsavond KinderEHBO door Sabine Niewold VeiligheidsTrainingen én een intervisie-avond. Martzen sprak met een aantal gastouders over risicovol spelen in de praktijk.  Er was namelijk behoefte om, na de avond bij de GGD over risicovol spel, dieper in te gaan op de praktijk in de gastouderopvang. De foto past bij beide avonden: Wondverzorging is gewenst en.....dit kind is weer een ervaring rijker bij het buitenspelen!

Risicovol spel

Eerst zaaien om te kunnen oogsten! In april ontvingen de gastouders van SamSam een zaaipakketje in het kader van gezond opgroeien in de gastouderopvang. En zoals op de foto's te zien: Er is al enthousiast gezaaid samen met de kinderen!De plantjes zijn al opgekomen en zijn toe aan een ruimer bloempotje. Over een tijdje kunnen de kinderen de eerste tomaatjes plukken en proeven!

eerst zaaien dan oogsten