Nieuws

Als tillen van kinderen tot je dagelijkse werkzaamheden behoort is een avond doorbrengen bij AFP-fysio heel zinvol. Anneke Stoker legde uit dat tillen van kinderen een piekbelasting is die onvermijdelijk is binnen je werk als gastouder. Door middel van een juiste (buik)ademhaling, je stabiliteit zoeken door je bekkenbodemspieren iets aan te spannen, evenals je binnenste schuine buikspieren (navel iets intrekken!) én de kleine rugspieren (maak je lang!) kan je verantwoord tillen. En dit alles terwijl je rustig moet blijven doorademen. Heel beeldend was het skelet maar alles werd ook goed theoretisch uitgelegd. Daarna was het oefenen geblazen en dat was nog geen sinecure! Het is een kwestie van bewust worden van de spieren en je ademhaling én heel veel oefenen. Dank je wel Anneke voor deze avond waarin je een basis hebt gelegd voor 'het betere tillen'.

Collage tillen website

Als gastouder sta je rechtstreeks in contact met je gastkinderen. Hoe verloopt dit contact? Pak en creëer je kansen om een kind te stimuleren, te laten ontdekken, te sturen, te ondersteunen, gerust te stellen en te helpen? Wordt bewust van de interactievaardigheden en hoe je deze inzet in het contact met de kinderen! Een interactieve intervisie over interactievaardigheden: met 7 gastouders kijken naar filmfragmenten. Het geven van Tips en Tops leverde weer leuke gespreksstof op. Én het besef dat je als gastouder zoveel kan geven aan de gastkinderen om ze te laten groeien. Dank jullie wel Janny, Jolanda, Hedy, Laura, Friederike, Janneke en Heleen!

45421963 1940520896037437 1700887085931560960 n

mogelijkheden dagboek meer dagboeken
 

De kraammarkt van de Kraamafdeling WZA is ondertussen een begrip geworden: Dit is dé babybeurs voor jonge en aanstaande ouders. Elke keer vind je een keur aan standjes: van draagdoeken tot babyfotografie, babykleding van luiertaarten tot babymassage, van lactatiedeskundige tot zwangerschapsgymnastiek, van kraamzorg tot kinderopvang.

SamSam heeft ook weer een stand om ouders en gastouders voor te kunnen lichten over gastouderopvang. Ook zijn er een paar gastouders van SamSam aanwezig om te komen vertellen over hun werk als gastouder.

0001

Wat een interessante en leerzame avond hebben we woensdagavond 3 oktober beleefd! Thema 'Hechting' in één avond belichten is mission impossible. Maar Martzen Akkerman van Sensus Babywerk wist met haar presentatie iedereen te prikkelen; gastouders, ouders, pedagogisch medewerkers, een leerkracht en een oma in de zaal. Mensen die allemaal (professioneel) met kinderen omgaan en zich bewust zijn van het verschil dat zij kunnen maken als het gaat om hechting. Vanochtend al van een paar gastouders terug gekregen hoe waardevol deze themabijeenkomsten zijn. En dat is precies waarom SamSam hier aandacht aan schenkt en mensen samen brengt: Gevoed worden, geprikkeld raken, bewust worden van jouw rol in het leven van kinderen, en daarmee het verschil maken!
Bedankt Martzen, wij zijn nog lang niet uitgesproken!

Collage themabijeenkomst