Eindelijk was het dan zover, de themabijeenkomst waar ik als ouder op zat te wachten. Want met twee jonge kinderen, komt het bij ons regelmatig voor dat papa en mama in de nacht in de weer zijn met dochter of zoon die niet wil slapen. Omdat dit beeld zo herkenbaar is bij ouders, maar ook bij gastouders, heeft gastouderbureau SamSam een themabijeenkomst georganiseerd en José Gossen uitgenodigd om ons meer te vertellen over het slaappatroon van kinderen. Zij is opgeleid als Gentle Sleep Coach en is de expert als het gaat om het ontwikkelen van een goed slaappatroon en ritueel. Kortom, dat belooft een interessante avond te worden!

Op donderdag 14 april was het zover en vond de bijeenkomst plaats in het Duurzaamheidsentrum, gelegen in het Asserbos. Met zo’n 23 personen, waarvan ouders en gastouders waren vertegenwoordigt, hebben we informatie gekregen hoe het slapen bij kinderen nu eigenlijk werkt. Wat gebeurd er als kinderen overdag te weinig slaap krijgen en ’s nachts over hun slaap heen zijn? Hoe werkt de hormoonhuishouding bij kinderen en wat voor invloed heeft dit op hun slaap? Hoe ziet een slaapcyclus eruit? Dit en nog veel meer informatie kregen we te horen, waarbij naderhand de mogelijkheid was tot het stellen van vragen. We hopen natuurlijk allemaal dat het ‘slaap kindje slaap’ thema kan worden omgezet in ‘slaap lekker ouder, slaap lekker’ thema, dus je kan je voorstellen dat er genoeg vragen waren om te stellen!

Al met al was het een mooie avond om op terug te kijken. We zijn allemaal weer veel informatie rijker en José heeft ons mooie tips gegeven om thuis mee aan de slag te kunnen gaan.

Mocht je nou niet bij de bijeenkomst aanwezig zijn geweest, maar heb je toch vragen rondom slaapproblemen bij de kinderen? Dan raad ik je aan eens een kijkje te nemen op de website: www.zoeteslapers.nl.

Gaby van der Vliet

Secretaris Oudercommissie

19b9945 w1272 photogrid16499728744